Τελευταίο τεύχος - Τεύχος 46

 
Επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του ηλεκτρονικού περιοδικού σταδιοdromies http://e-mag.career.teicrete.gr/issues για να δείτε και όλα τα προηγούμενα τεύχη.
Χαιρετισμός Επιστημονικού Υπευθύνου
Αγαπητοί φοιτητές, πτυχιούχοι και μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας του ΤΕΙ Κρήτης,
Αγαπητοί Αναγνώστες του Ηλεκτρονικού μας Περιοδικού και Χρήστες του Πληροφοριακού μας Συστήματος,
Η ιδέα της περιοδικής έκδοσης μιας εφημερίδας με θεματολογία ανάλογη του έργου και των δράσεων του Γραφείου Διασύνδεσης, γεννήθηκε με το ξεκίνημα της λειτουργίας του, το 1997 στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Εκπαίδευσης και Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΠΕΑΕΚ), αλλά κατάφερε να δρομολογηθεί τον Ιανουάριο του 2000, οπότε και δημοσιεύτηκε το πρώτο έντυπο τεύχος με την ονομασία «σταδιοδρομία».
Η έντυπη ενημέρωση των αναγνωστών μας, συνεχίστηκε περιοδικά, με αρκετές δυσκολίες, μέχρι και το Φεβρουάριο του 2008, οπότε προχωρήσαμε για πρώτη φορά στην ηλεκτρονική της έκδοση. Η πλούσια ειδησεογραφία και η ανανεωμένη αρθογραφία της εφημερίδας «σταδιοdromia», πάνω σε θέματα μεταπτυχιακών σπουδών, επαγγελματικής σταδιοδρομίας, αλλά και γενικότερα ζητήματα που αφορούν στην εργασία, τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων, κλπ., σε συνδυασμό με τη μηνιαία πλέον έκδοση και δημοσίευσή της στην ιστοσελίδα μας career.teicrete.gr, αποτέλεσαν πόλο έλξης για τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας του Ιδρύματός μας.
Η επιτυχής αυτή πορεία ωστόσο, κατάφερε να διανύσει μια περίοδο μόλις λίγων μηνών, καθώς τον Ιούνιο του 2008 ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα ΕΠΕΑΕΚ και δεν υπήρχε πλέον χρηματοδότηση των δράσεων μας.
Να ΄μαστε λοιπόν και πάλι εδώ! Κοντά σας με την έναρξη του νέου προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013 και των δράσεων της νέας Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) του ΤΕΙ Κρήτης, της οποίας διακριτή επιμέρους πράξη αποτελεί το Γραφείο Διασύνδεσης.
Μέσα από την ανανεωμένη έκδοσή μας, το ηλεκτρονικό περιοδικό «σταδιοdromia», που νέο στέλεχος του δυναμικού του γραφείου μας έχει επιφορτιστεί τη σύνταξη και επιμέλεια του, θα έχουμε τη δυνατότητα να επικοινωνούμε σε μηνιαία βάση.
Πέρα από την επίκαιρη ενημέρωση και την έγκυρη πληροφόρηση που θα παρέχεται μέσα από τις στήλες του, για την εκπαίδευση, τις μεταπτυχιακές σπουδές, την αγορά εργασίας, αλλά και της συμβουλευτικής για την επαγγελματική ανάπτυξη και τη σταδιοδρομία των φοιτητών και των πτυχιούχων μας, φιλοδοξούμε να φιλοξενήσουμε και τις δικές σας απόψεις και σχόλια.
 Σας προσκαλούμε και σας προτρέπουμε λοιπόν να πλαισιώσετε την προσπάθειά μας αυτή, καθώς δίνεται η δυνατότητα σε καθένα από σας, να γνωστοποιεί τις προσωπικές του απόψεις και σχόλια για τα άρθρα που αναρτώνται κάθε φορά, να επεξεργάζεστε θέματα που εντάσσονται στην προαναφερόμενη θεματολογία ή να προτείνετε και νέα, που θα φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα του περιοδικού μας.
Η δημιουργία group στο facebook για το γραφείο διασύνδεσης, όπως και η κατασκευή σελίδας στο facebook, αποτελούν ενέργειες προς τη διεύρυνση όχι μόνο των αναγνωστών της ύλης μας, μα και της εποικοδομητικής επικοινωνίας και συνεργασίας μας με όλους τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων (social networks).
Ας ευχηθούμε λοιπόν το ηλεκτρονικό αυτό βήμα να αξιοποιηθεί από όλους μας!

Παπαδουράκης Γεώργιος, Καθηγητής ΣΤΕΦ, Επιστημονικός Υπεύθυνος Γ.Δ. – ΔΑΣΤΑ ΤΕΙ Κρήτης