Έχετε μια καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα;
Κάντε την πράξη!
 Παράταση υποβολής αιτήσεων μέχρι τις 9 Νοεμβρίου 2015
 για το πρωτότυπο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας
«Η Επιχειρηματικότητα στην Πράξη»
 
Παρατείνεται η περίοδος υποβολής αιτήσεων για το πρωτοποριακό πρόγραμμα επιχειρηματικότητας, «Η Επιχειρηματικότητα στην Πράξη» από το Εργαστήριο Επενδυτικών Εφαρμογών (ΕΠΕΦΑ) του ΕΚΠΑ, με την υποστήριξη των IndustryDisruptorsGameChangers (ID-GC) της Λέσχης Επιχειρηματικότητας αλλά και την πολύτιμη χορηγία κορυφαίων επιχειρήσεων της Ελληνικής οικονομίας μέχρι τη Δευτέρα 9  Νοεμβρίου 2015.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ανθρώπους που επιθυμούν να κατανοήσουν τα βασικά στοιχεία λειτουργίας μιας επιχείρησης πριν ξεκινήσουν μια επιχειρηματική δραστηριότητακαι προσφέρει στήριξη και τεχνογνωσία σε ανθρώπους με υποσχόμενες επιχειρηματικές ιδέες.
Βασική επιδίωξη του Προγράμματος είναι μέσα από μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική διαδικασία δράσης και ανάδρασης για τους συμμετέχοντες ώστε να καταστρώσουν ένα επιχειρηματικό πλάνο για την ανάπτυξη της επιθυμητής δραστηριότητας (business plan).
Στο Πρόγραμμα δίνεται έμφαση στην πρακτική εφαρμογή και επίλυση ερωτημάτων για την υλοποίηση και λειτουργία μιας επιχειρηματικής δράσης και βασίζεται στις αρχές της «Λιτής Επιχειρηματικής Εκκίνησης» (Lean startup).
Οι αιτήσεις αξιολογούνται και κατόπιν συνεντεύξεως επιλέγονται τα άτομα που θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα. Με σύμβαση εμπιστευτικότητας, προστατεύονται οι επιχειρηματικές ιδέες των συμμετεχόντων του Προγράμματος.
Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν με μόνη επιβάρυνση το κόστος εγγραφής των 250€.  Στο πρόγραμμα των 115 ωρών μαθημάτων και πρακτικής, καθηγητές και καταξιωμένα στελέχη της αγοράς, κατευθύνουν, συμβουλεύουν και στηρίζουν τις επιχειρηματικές ιδέες για οικονομικά, νομικά και λογιστικά θέματα, ζητήματα χρηματοδότησης, προώθηση και προβολή της επιχείρησης, μάρκετινγκ και branding.
Τα μαθήματα διεξάγονται Σαββατοκύριακα (8 συναντήσεις) για να διευκολύνονται άτομα από όλη την Ελλάδα. Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν τεχνογνωσία ώστε με το πέρας του προγράμματος να έχουν καταστρώσει το επιχειρηματικό τους πλάνο (business plan).
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα του προγράμματος: http://epefa.econ.uoa.gr, να αποστέλλουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση kmakri@econ.uoa.gr, ή να τηλεφωνούν στο 210 368 9460.
 
Εσείς έχετε την ιδέα,
το Πανεπιστήμιο σας προσφέρει απλόχερα τη γνώση να την κάνετε πράξη!
Αδράξτε την ευκαιρία!
Επιχειρηματικότητα στην πράξη
Αιτήσεις: Έως Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2015
Αξιολόγηση αιτήσεων και εγγραφές: Έως Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015
 Έναρξη προγράμματος (1ο μάθημα): Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015
Ολοκλήρωση μαθημάτων: Κυριακή, 20 Μαρτίου 2016
Λήξη προγράμματος / Παρουσίαση επιχειρηματικών σχεδίων: Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016