Μεταπτυχιακές Σπουδές

Μέσα από αυτές τις σελίδες μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τις μεταπτυχιακές σπουδές στα Πανεπιστήμια και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας, καθώς και Εκαπιδευτικά Ιδρύματα του Εξωτερικού.

Χρήσιμες διευθύνσεις σας παραπέμπουν σε πληροφορίες απαραίτητες για την αναζήτηση του Προγράμματος ή του Ιδρύματος  της επιλογής σας, ενώ η σελίδα με τις διαθέσιμες Υποτροφίες, σας διευκολύνει να εντοπίσετε τις προσφερόμενες εκπαιδευτικές ευκαιρίες και να αναζητήσετε και άλλες πηγές και αρμόδιους φορείς για την περαιτέρω ενημέρωσή σας.

 

 Ανακοινώσεις

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
(2η περίοδος)
Ακαδημαϊκού έτους 2015-2016
για περιορισμένο αριθμό θέσεων μεταπτυχιακών φοιτητών
 
Το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου επαναπροκηρύσσει περιορισμένο αριθμό θέσεων μεταπτυχιακών φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 για τα ακόλουθα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών:
 
  1. «Διακυβέρνηση και Δημόσιες Πολιτικές»
Κατευθύνσεις:  1. Διακυβέρνηση
                            2. Δημόσιες Πολιτικές
Διάρκεια: 12 μήνες
 
  1. «Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία»
(Κοινό ΠΜΣ με το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου Κύπρου)
Κατευθύνσεις:   1. Διεθνής Επιχειρηματικότητα
                               2. Διεθνής Ασφάλεια
                               3. Διεθνής Ανάπτυξη
Διάρκεια: 12 μήνες
 
  1. «Μεσογειακές Σπουδές»
(Σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια της Μπολόνια (Ιταλία), Inalco (Γαλλία), Yaşar (Τουρκία), Νεάπολις Πάφου (Κύπρος),  και το Olympia Summer Academy (Ελλάδα).)
 
Διάρκεια: 12 μήνες
Γλώσσα: Αγγλική
 
  1. «Παγκόσμιες Προκλήσεις και Συστήματα Αναλύσεων»
Διάρκεια: 12 μήνες
 
Επιλογή φοιτητών
Η επιλογή των φοιτητών γίνεται με αξιολόγηση του φακέλου υποψηφιότητας (βαθμός πτυχίου, βαθμολογία σε προπτυχιακά μαθήματα σχετικά με το κάθε Π.Μ.Σ, τυχόν ερευνητική δραστηριότητα) και συνέντευξη.
 
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Έως 25 Σεπτεμβρίου 2015
 
Λεπτομέρειες οργάνωσης και λειτουργίας των ΠΜΣ είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (http://pedis.uop.gr).
 
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία ΠΜΣ του (Λ.Αθηνών & Αριστοτέλους 1, 20100, Κόρινθος, τηλ. 27410 40040, 40045, 40058, e‐mail: pedis@uop.gr, κ. Έλενα Μαρκούτση και κ. Κατερίνα Δούνδη).