Ο εμπλουτισμός των υπηρεσιών της επαγγελματικής συμβουλευτικής με τη δυνατότητα που δίνεται τώρα πια σε κάθε φοιτητή ή πτυχιούχο που το επιθυμεί, να αυτο-αξιολογεί τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του και να δομεί το επαγγελματικό του προφίλ με νέα δεδομένα, διευκολύνουν στη διαμόρφωση ενός ατομικού σχεδίου δράσης που συμπεριλαμβάνει και άλλες εναλλακτικές λύσεις.

Εισαγωγικό κείμενο

Το Γραφείο Διασύνδεσης έχοντας διανύσει μια πορεία δεκαπέντε ετών από το 1997,  συνεχίζει ακούραστα μέχρι και σήμερα, να προσφέρει υπηρεσίες εκπαιδευτικής-επαγγελματικής πληροφόρησης και συμβουλευτικής στην εκπαιδευτική κοινότητα του ΤΕΙ Κρήτης, αξιοποιώντας στο έπακρον όλους τους πόρους, υλικούς και άυλους, στο πλαίσιο της διαχείρισης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Υπουργείου Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων (Ε.Π. ΕΠΕΑΕΚ Ι & ΙΙ, και Ε.Π. ΕΣΠΑ).

Οι δύσκολοι καιροί που οι πτυχιούχοι μας καλούνται να αναπτύξουν το δυναμικό τους και να χαράξουν την επαγγελματική τους πορεία, επιβάλλουν -περισσότερο από ποτέ- την ενδυνάμωση και τη στήριξη τους, προκειμένου να αναπτύξουν ποικίλες ικανότητες και δεξιότητες που θα τους καταστήσουν ευέλικτους, ευπροσάρμοστους, ανταγωνιστικούς και απασχολήσιμους στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον.
 
Η συμπλήρωση των on line ερωτηματολόγιων προσωπικότητας, ενδιαφερόντων και κινήτρων, -τα οποία οφείλουμε να τονίσουμε ότι είναι α) σταθμισμένα στην ελληνική πραγματικότητα και μάλιστα σε ελληνικό φοιτητικό πληθυσμό και β) εστιασμένα σε εκπαιδευτικές διαδρομές και εργασιακά περιβάλλοντα που συνδέονται με τις Σχολές και τα Τμήματα του ΤΕΙ Κρήτης-
σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες συμβουλευτικές υπηρεσίες και την εκπαιδευτική πληροφόρηση, αποτελούν μια επιπρόσθετη βοήθεια : 
  • για όσους επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακό επίπεδο και να διευρύνουν ή να εξειδικεύσουν το γνωστικό αντικείμενο των σπουδών τους, καθώς παρατίθενται σχετικοί τίτλοι μεταπτυχιακών σπουδών των ελληνικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της ανώτατης εκπαίδευσης
  • για όποιους αναζητούν επαγγελματικούς χώρους και εργασιακά περιβάλλοντα που συμβαδίζουν με το δυναμικό της προσωπικότητας τους, καθώς προτείνονται επαγγελματικοί τομείς με αφετηρία το τμήμα ή τη σχολή φοίτησης τους,
  • για κάποιους που η λήψη αποφάσεων για τα βήματα που θα ακολουθήσουν μετά το πτυχίο, αποτελεί δύσκολο εγχείρημα, καθώς διαπιστώνουν ότι η μέχρι σήμερα εκπαιδευτική τους διαδρομή δεν τους εκφράζει και επιθυμούν να διερευνήσουν και άλλα πιθανά μονοπάτια σταδιοδρομίας. 
Κλείνοντας να ευχηθούμε ότι αυτή η “καινοτόμος” για την ελληνική εκπαιδευτική πραγματικότητα προσέγγιση, θα πετύχει το στόχο της που δεν είναι άλλος, από τη στήριξη όλων όσων ενταχθούν σε αυτή την τόσο προσωπική διαδικασία αναζήτησης και διεκδικήσουν συνειδητά και δυναμικά την ενεργό παρουσία τους στο θολό και ιδιαίτερα ανταγωνιστικό χώρο της ιδιόμορφης ελληνικής αγοράς εργασίας.
 
 

Οδηγίες συμπλήρωσης on-line ερωτηματολογίου

Για να μπορέσετε να έχετε πρόσβαση στο on-line ερωτηματολόγιο ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1: Αποστείλετε τα προσωπικά σας στοιχεία (επώνυμο, όνομα, όνομα πατρός, ημερομηνία γέννησης, σχολή, τμήμα, αριθμό μητρώου) στο email: marianna@staff.teicrete.gr . Εντός μίας εργάσιμης ημέρας θα σας σταλούν οι κωδικοί με τους οποίους θα αποκτήσετε πρόσβαση στο ερωτηματολόγιο.

Βήμα 2: Μόλις παραλάβετε τους κωδικούς, πατήστε  Μετάβαση στο ερωτηματολόγιο και έπειτα Κάντε κλικ εδώ. Ακολουθήστε τους σχετικούς συνδέσμους και μεταβείτε στη σελίδα όπου θα εισάγετε τους κωδικούς που θα σας σταλούν στο email σας Code και Password.

Βήμα 3: Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία (μην πειράξετε το email που έχει) και επιλέξτε από τη λίστα το τμήμα σας. Αν δεν είστε φοιτητής ή πτυχιούχος του ΤΕΙ Κρήτης επιλεξτε ένα τμήμα συναφές με το επιστημονικό σας αντικείμενο και τα επαγγελματικά ενδιαφέροντα σας.
 
Βήμα 4: Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες. Πατώντας Έναρξη, ξεκινάει το ερωτηματολόγιο.
 
Βημα 5: Στις ερωτήσεις που έχουν τρεις απαντήσεις, απαντάτε πατώντας τα κουμπάκια 1,2 ή 3. Ακολουθούν στην πορεία και κάποιες ερωτήσεις που στις απαντήσεις έχουν Ναι ή Όχι, εκεί απαντάτε αντίστοιχα με τα κουμπιά Ναι ή Όχι.
 
Βήμα 6: Μπορείτε να κάνετε Διακοπή ανά πάσα στιγμή και να το συνεχίσετε αργότερα από το σημείο που σταματήσατε, αλλά αυτό δεν ενδείκνυται. Αν για οποιαδήποτε αιτία σας κλείσει το ερωτηματολόγιο (π.χ διακοπή ρεύματος) την επόμενη φορά που θα το ανοίξετε, θα σας βγάλει στην ερώτηση που είχατε σταματήσει.
 
Βήμα 7: Η έκθεση αναφοράς σας αποστέλλεται μέσω του Γραφείου Διασύνδεσης τις αμέσως επόμενες μέρες. Για οποιεσδήποτε διευκρινήσεις μπορείτε να απευθυνθείτε στη Σύμβουλο Σταδιοδρομίας του Γραφείου Διασύνδεσης. Μην ξεχνάτε ότι υπάρχει και η δυνατότητα αξιοποίησης της τηλεσυμβουλευτικής (μέσω skype) αλλά και της δια ζώσης ατομικής συμβουλευτικής, κατόπιν συννενόησης.
 
Καλή επιτυχία!
 

Μετάβαση στο ερωτηματολόγιο